Tagliatelle z brokułami i pieczarkami
Jeśli nie masz pomysłu na wieczór we dwoje, polecam przyrządzenie pysznej kolacji przy świecach i dobrym winie, i deserem oczywiście w postaci np.: truskawek.
Danie wieczoru to Tagliatelle z pieczarkami i brokułami.
Moja wersja przepisu Kasi z Kuchni Bazylii (wersja z łososiem).
Składniki:
- brokuły 2 główki
- makaron tagliatelle
- pieczarki (koszyczek)
- świeży koperek
- sól, pieprz, smażona cebulka w kostce
Gotujemy brokuły (nie mogą być za miękkie), a w między czasie na głębokiej patelni smażymy cebulę wraz z pieczarkami ok 5 min.,
Dodajemy przyprawy: sól, smażona cebulka w kostce, bazylia i świeży koperek.
Do cebuli i pieczarek dodajemy brokuły a w między czasie do gotującej się wody wrzucamy makaron tagliatelle i gotujemy 9 min.
Gdy makaron będzie gotowy wrzucamy go na patelnie i wszystko razem mieszamy ok 10 min, na koniec dodajemy śmietankę 30% i mieszamy ok 5 min.
Danie pysznie gotowe.
Danie pysznie gotowe.
0 komentarze