Tagliatelle z brokułami i pieczarkami

by - 10:46

Jeśli nie masz pomysłu na wieczór we dwoje, polecam przyrządzenie pysznej kolacji przy świecach i dobrym winie, i deserem oczywiście w postaci np.: truskawek. 
Danie wieczoru to Tagliatelle z pieczarkami i brokułami. 
Moja wersja przepisu Kasi z Kuchni Bazylii (wersja z łososiem).

Składniki:

- brokuły 2 główki
- makaron tagliatelle
- pieczarki (koszyczek)
- świeży koperek
- sól, pieprz, smażona cebulka w kostce


Gotujemy brokuły (nie mogą być za miękkie), a w między czasie na głębokiej patelni smażymy cebulę wraz z pieczarkami ok 5 min., 
Dodajemy przyprawy: sól, smażona cebulka w kostce, bazylia i świeży koperek. 

Do cebuli i pieczarek dodajemy brokuły a w między czasie do gotującej się wody wrzucamy makaron tagliatelle i gotujemy 9 min.
Gdy makaron będzie gotowy wrzucamy go na patelnie i wszystko razem mieszamy ok 10 min, na koniec dodajemy śmietankę 30% i mieszamy ok 5 min. 
Danie pysznie gotowe.




You May Also Like

0 komentarze

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/