Letni obiadek

by - 03:01

Po długiej przerwie której powodem jest mój błogosławiony stan a co za tym idzie smaki i węch trochę się pozmieniały i przez pierwsze 4 miesiące ciężko mi było znieść kuchenne zapachy 
i smaki,dlatego też nic nowego się nie pojawiało. Teraz wracam i w miarę możliwości będę wrzucać różne różności. 
Na początek proponuje coś na letni szybki obiadek, czyli fasolka szparagowa z jajkiem i zapiekanymi ziemniaczkami i koperkiem. Do tego oczywiście kefirek :)

Potrzebujemy:

  • - fasolka szparagowa 1 kg
  • - jajka
  • -  ziemniaki
  • - koperek
  • - kefir
  • -masło
  • - bułka tarta


Fasolkę i ziemniaki gotujemy aż będą miękkie,  jajko smażymy na maśle. Gotowe ziemniaki kroimy w plastry i wrzucamy na patelnie z odrobiną masła, podsmażamy i na koniec posypujemy koperkiem. 
do tego pyszny kefir i obiad na lato gotowy :)
Polecam do ziemniaków sos 1000 wysp firmy #Develey - jest pyszny nie tylko do mięs  - http://produkty.develey.pl/domies.php#

You May Also Like

1 komentarze

  1. Ja w okresie letnim, zwłaszcza przy wysokich upałach wybieram lekkie i niskokaloryczne potrawy.

    OdpowiedzUsuń

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/