Węgierskie smaki czyli leczo po mojemu

by - 10:45

          Wspominając smaki węgierskie postanowiłam dziś przyrządzić leczo po mojemu.


Składniki:

2 cukinie
2 cebule
3 papryki: czerwona, żółta i zielona
1 puszka krojonych pomidorów
sól, pieprz ziołowy
majeranek, bazylia
50 ml oleju
2 łyżeczki papryki ostrej
koncentrat pomidorowy
2 kiełbasy podwawelskie
kilka ząbków czosnku



Cebule, czosnek i kiełbasę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumienią. 







Dodajemy przyprawy: majeranek, bazylie, pieprz ziołowy, sól oraz paprykę ostrą wedle uznania i intensywności smaku. 


Wszystko wrzucamy do garnka i osobno podsmażamy cukinie i paprykę przez ok. 10 min po czym wszystko wrzucamy do garnka z kiełbasą i cebulą.






Wlewamy 4 szklanki wody i wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 min.
Po upływie 20 min dodajemy pomidory w puszce oraz koncentrat pomidorowy i gotujemy przez 40 min i gotowe. :)




Jó étvágyat!!!






You May Also Like

0 komentarze

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/