Śledzie z orzechami w sosie śmietanowym

by - 04:08

Szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem śledzi pod żadną postacią, ale ta orzechowa wersja przekonała mnie i to bardzo. 


SKŁADNIKI:

- 2 płaty śledzi Matyjas
- orzechy włoskie (objętościowo tyle samo co śledzi)
- 1 cebula
- ogórek konserwowy
- majonez Develey duży
- śmietana 18%

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i moczymy przez 1/2h. Cebulę,ogórka i orzechy kroimy w kostkę. Dodajemy majonez cały i śmietanę. Mieszamy wszystko razem ze śledziem. Można do smaku doprawić pieprzem i solą.


You May Also Like

1 komentarze

  1. Mmm pycha!:)
    Zapraszam do siebie na zupę krem z poeczonych buraków!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Zapraszam!:)

    OdpowiedzUsuń

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/