Papryka nadziewana
Dawno mnie nie było a to ze względów przeprowadzkowo-remontowych. Nowe mieszkanie nowa kuchnia nowe inspiracje :)
Tym razem smaki nas naszły na paprykę nadziewaną ryżem i mięsem.
Potrzebujemy:
- papryka (il. szt. wg uznania)
- passata (użyłam toskańskiego sosu, ale można do passaty dodać ulubionych przypraw i sos gotowy)
- zielona, czerwona i biała cebula
- czosnek
- natka pietruszki
- ryż (2 woreczki)
- 500g mięsa wieprzowo-wołowego
- sól czosnkowa (Kamis)
- pieprz
- suszone pomidory z bazylią Kamis
- odrobina vegety
- oliwa z oliwek
- bułka tarta
Jak to jest zrobione:
Cebule i czosnek kroimy w kosteczkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę, paprykę wydrążamy
z pestek i układamy na wysmarowanej oliwą blaszce. Do zarumienionej cebuli dodajemy mięso
i wszystko smażymy, dodajemy przyprawy i pietruszkę, w między czasie gotujemy ryż. Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy go do mięsa i chwile podsmażamy. Następnie gotowe nadzienie wkładamy do papryki i na koniec posypujemy bułką tartą i polewamy toskańskim sosem.
SMACZNEGO!!!
1 komentarze
U nas też od niedzieli nowe mieszkanie, nowa kuchnia, także ten tego..zainspiruje się:)
OdpowiedzUsuń