Wege kotleciki jaglane - inspiracja Gosi
Kotleciki jaglane dla tych co mięsko raczej nie bardzo. Pyszne, syte i zdrowe.
Co ciekawe jak zrobiłam kotleciki mojemu M. myślał że są mięsne ;)
Czas przygotowania: 60 min
danie dla 4 os.
SKŁADNIKI:
- koszyk pieczarek
- szklanka kaszy jaglanej
- cebula czerwona
- natka pietruszki
- sól morska czosnkowa Kamis
-pieprz kolorowy Kamis
- sos sojowy Kikkoman
- płatki owsiane
PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy szklankę kaszy jaglanej. Zeszklić jedną cebulę na oleju razem z pieczarkami. Kiedy kasza ostygnie wrzucamy do niej cebulę i pieczarki oraz pokrojony pęczek pietruszki, dodajemy sporo soli i pieprzu oraz płatki owsiane (tak aby dobrze nam się kleiły, ja daje tak na oko). Masa powinna być twardawa. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Gotowe!
Smacznego.
0 komentarze