Frittata śniadaniowa
Śniadanie na tak zwanego szybciocha, no bo ileż można ciągle jeść jajecznice z cebulką tudzież szczypiorkiem i kiełbaską?
Wersja jajeczna ale jakże inna, muffinowa frittata jest taką alternatywą jajecznicy.
SKŁADNIKI:
- 5 jajek
- 100 ml mleka
- zielona papryka
- cebulka dymka
- kabanos
- ser żólty
- pomidor
- sól, pieprz
Wszystko kroimy w kosteczkę i wsypujemy do blaszki przeznaczonej na muffinki, jeśli nie mamy takiej można do foremek,
(oczywiście wybór produktów jak najbardziej wedle uznania i smaku - tu kombinacji jest wiele)
jajka mieszamy z przyprawami i wlewamy do foremek.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180st ok 15-20 min.
Szybko, smacznie i pożywnie :)
Idealne śniadanko po porannym bieganiu :)
1 komentarze
Bardzo ładnie to wygląda, aż znów zrobiłam sie głodna :)
OdpowiedzUsuń