Letni obiadek
Po długiej przerwie której powodem jest mój błogosławiony stan a co za tym idzie smaki i węch trochę się pozmieniały i przez pierwsze 4 miesiące ciężko mi było znieść kuchenne zapachy
i smaki,dlatego też nic nowego się nie pojawiało. Teraz wracam i w miarę możliwości będę wrzucać różne różności.
Na początek proponuje coś na letni szybki obiadek, czyli fasolka szparagowa z jajkiem i zapiekanymi ziemniaczkami i koperkiem. Do tego oczywiście kefirek :)
Potrzebujemy:
- - fasolka szparagowa 1 kg
- - jajka
- - ziemniaki
- - koperek
- - kefir
- -masło
- - bułka tarta
Fasolkę i ziemniaki gotujemy aż będą miękkie, jajko smażymy na maśle. Gotowe ziemniaki kroimy w plastry i wrzucamy na patelnie z odrobiną masła, podsmażamy i na koniec posypujemy koperkiem.
do tego pyszny kefir i obiad na lato gotowy :)
Polecam do ziemniaków sos 1000 wysp firmy #Develey - jest pyszny nie tylko do mięs - http://produkty.develey.pl/domies.php#
1 komentarze
Ja w okresie letnim, zwłaszcza przy wysokich upałach wybieram lekkie i niskokaloryczne potrawy.
OdpowiedzUsuń