Pełen Gar!

by - 09:07



Dania jednogarnkowe mają tą zaletę że są właśnie jednogarnkowe! i przede wszystkim na co najmniej dwa dni ;) Pełen gar to propozycja dla tych którzy po pracy chcą szybko zrobić dobry i syty obiad.

POTRZEBUJEMY:
  • małą główkę młodej kapusty lub pół białej
  • ziemniaki (wg uznania, ja użyłam 6 szt)
  • kiełbasa z kurczaka (Morliny np.)
  • przecier pomidorowy
  • bulion (500ml)
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, oregano
  • czosnek
  • papryka czerwona 

Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku ok 10 min, kapustę szatkujemy, ziemniaki kroimy w większą kostkę.Po 10 min kapustę i ziemniaki wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem wymieszanym z 4 łyżkami przecieru. Gotujemy ok 35min do momentu aż ziemniaki będą miękkie, co jakiś czas mieszając. 
Prawda że proste?! 
Smacznego



You May Also Like

1 komentarze

  1. Uwielbiam dana jednogarnkowe. Szybko, smacznie i można wyczarować prawdziwe kulinarne cuda :-)

    OdpowiedzUsuń

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/