Pieczarki nadziane, sałatka i sos czosnkowy

by - 12:14

Przepis już raz pojawił się na blogu, ale tym razem w odświeżonej wersji z sałatką i sosem czosnkowym. Dobra przekąski na babski wieczorek przy winku i ploteczkach.

Co potrzebujemy:
- pudełko pieczarek
- serek Almette (smak wg uznania)

Do sałatki:
- mix sałat
- pomidorki cherry
- cebula czerwona
- mozarella małe kuleczki
- słonecznik (prażymy na patelni)

sos ziołowy do sałatki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- bazylia, oregano, czosnek granulowany
mieszamy całość, odstawiamy na 10 minut

sos czosnkowy:
- 2 łyżki majonezu Winiary
- 2 łyżki majonezu babuni Hellmanns
- czosnek granulowany
- 2 łyżeczki papryki słodkiej

Pieczarki obieramy i usuwamy nóżke, nadziewamy serkiem Almette. Układamy na blaszce wysmarowaną oliwą. Ustawiamy piekarnik na 150st i pieczemy ok 15-20 min. 

Sałatka: łączymy wszystkie składniki i zalewamy sosem ziołowym. 
Sos czosnkowy: łączymy składniki i mamy dodatek do naszych pieczarek.









You May Also Like

1 komentarze

  1. Wygląda super!:) sprobuj pieczarek z serem plesniowym! Beda u mnie na blogu!!:)

    Zapraszam do mnie!
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś razu znajdziesz u mnie coś ciekawego :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/