Makaron z tuńczykiem, oliwkami i kukurydzą

by - 02:14

Wersja makaronowa dla dbających o linie i chcących zjeść pożywne aczkolwiek nie kaloryczne danie. 

SKŁADNIKI:

- makaron pełnoziarnisty (wg uznania)
- tuńczyk w wodzie (puszka)
- pomidory w puszce Del Monte (Develey)
- oliwki zielone marynowane Olivana (wg uznania) (Develey)
- kukurydza konserwowa - 3 łyżki
- ser żółty tarty

Pomidory wrzucamy na patelnie i podgrzewamy do momentu aż nam się rozdrobnią, delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na pół oliwki i kukurydzę. Na  koniec dodajemy tuńczyka i przyprawiamy bazylią, oregano i majerankiem. Posypujemy serem. I voila!





You May Also Like

1 komentarze

  1. mmmm oliwki, pomidory - uwielbiam ;-)
    dawno mnie nie bylo w blogosferze :D

    OdpowiedzUsuń

https://www.instagram.com/cookbookbyfaye/