Makaron z tuńczykiem, oliwkami i kukurydzą
Wersja makaronowa dla dbających o linie i chcących zjeść pożywne aczkolwiek nie kaloryczne danie.
SKŁADNIKI:
- makaron pełnoziarnisty (wg uznania)
- tuńczyk w wodzie (puszka)
- pomidory w puszce Del Monte (Develey)
- oliwki zielone marynowane Olivana (wg uznania) (Develey)
- kukurydza konserwowa - 3 łyżki
- ser żółty tarty
Pomidory wrzucamy na patelnie i podgrzewamy do momentu aż nam się rozdrobnią, delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na pół oliwki i kukurydzę. Na koniec dodajemy tuńczyka i przyprawiamy bazylią, oregano i majerankiem. Posypujemy serem. I voila!
1 komentarze
mmmm oliwki, pomidory - uwielbiam ;-)
OdpowiedzUsuńdawno mnie nie bylo w blogosferze :D